Pravila za korištenje mezorolera kod kuće

Akne

Jedan od tih uređaja je mezoroler.

Koncept mezorolera

Mezoroler, ili kako ga zovu mnogi dermaroleri, poseban je rotirajući bubanj na kojem se nalaze mikroigre, namijenjene za provođenje postupaka kućne mezoterapije.

Njegova glavna zadaća je povećati probavljivost kozmetičkih proizvoda i stimulirati kožu, koja nastaje uslijed probadanja kože s mikroiglama.

Kao rezultat, stvaraju se mali kanali kroz koje se apsorbiraju kozmetički serumi. U tom slučaju ozljeda integriteta kože uzrokuje stimulaciju za regeneraciju i proizvodnju elastina i kolagena.

Uz kontinuirano korištenje dermarolera, mogu se postići sljedeći rezultati:

 • poboljšava tonus kože;
 • reljef razine;
 • eliminirati manje bore;
 • dodajte elastičnost i čvrstoću koži;
 • smanjiti pojavu celulita;
 • napravite jasniju konturu lica.

Međutim, nakon kupnje čudotvornog uređaja, žene imaju mnogo pitanja vezanih uz njegovu uporabu, od kojih se najčešće susreće pitanje kako pravilno primijeniti mezoroler lica kod kuće.

Da biste mogli uživati ​​u efektu pravilnog korištenja mezorolera za lice, donijet ćemo u nastavku detaljne upute za kućnu mezoterapiju.

Upute za uporabu

Za terapiju kod kuće, u pravilu, biraju se igle sljedećih veličina:

 • 0,5 mm - za lice,
 • 0,2 mm - ispod očiju,
 • 1 mm - za cijelo tijelo.

Korak 1: Pokretanje i dezinfekcija uređaja

Kao što je dobro poznato, svakom uređaju koji je u kontaktu s kožom i krvlju potrebna je temeljita dezinfekcija. Stoga je u prvom stupnju potrebno pripremiti mezoroler za postupak.

Možete koristiti nekoliko opcija za dezinfekciju uređaja:

 1. procesni dermaroler s vodikovim peroksidom (6-8%);
 2. umočiti Quicdes ili Bacillol u otopinu;
 3. uroniti 5 minuta u alkohol 80-90%;
 4. održati mezoroller u klorheksidinu.

Nakon svake primjene obavezno operite dermaroler pod tekućom vodom.

Prema pravilima, mezoroler se nakon dezinfekcije suši i stavlja u posebnu kutiju.

Korak 2: tretman kože

Nakon dezinfekcije uređaj se mora obraditi i kožom. Za početak, iz nje se uklanja šminka, nanosi se tonik i dezinfekcijsko sredstvo. Zatim morate pričekati da se koža potpuno osuši. Nije poželjno da čestice dezinfekcijskog sredstva padnu ispod kože.

Korak 3: odabir lijeka

U trećoj fazi postavlja se pitanje: za što se može koristiti mezoroler na licu kod kuće?

Najčešća opcija je korištenje gotovih mezokokteyley. Moguće je pristupiti serumu "Laura mesoeffect" iz tvrtke Evalar.

Također možete koristiti monopreparate, tj. Sredstva za ampule koja sadrže jednu komponentu, na primjer, hijaluronsku ili askorbinsku kiselinu, vitamine E, B, A, kolagen, ekstrakte različitih biljaka.

Navedite nekoliko opcija za primjenu proizvoda:

 1. Prvi sloj pripravka se nanosi na kožu, nakon čega se sam postupak provodi dermarolera, zatim se nanosi drugi sloj pripravka;
 2. Možete jednostavno nanijeti proizvod i tretirati ga dermaroler bez ponovnog nanošenja;
 3. Prvo možete primijeniti mezoroller, a zatim primijeniti agent.

Korak 4: upotreba uređaja u područjima lica i tijela

U četvrtom koraku razmotrit ćemo kako napraviti postupak kod mezorolera kod kuće.

 1. Prvo morate podijeliti lice na zone: obraze, čelo, nos, područje oko očiju i dekoltea.
 2. Za svaki od njih treba ići dermaroller 10 puta (5 vertikalnih pokreta i 5 horizontalno). I 10 puta dijagonalno.
 3. Nemojte stavljati veliki pritisak na valjak: kretanje treba biti glatko i lagano.
 4. Područje oko očiju tretirajte zasebnim valjkom s brojem igala koje ne prelazi 200 komada.
 5. Kretanje mezorolera počinje od vanjskog kuta oka do nosa (unutarnji kut). Za ovo područje primjenjuje se samo ovaj smjer, ne može se mijenjati. To valjanje treba obaviti 10 puta.
 6. Početak postupka preporučuje se s čela. Zatim idite na lijevi obraz - zatim masirajte desno. Idite na područje oko očiju, a zatim na nos. Zatim obradite nazolabijalne nabore i dovršite područje brade.
 7. Važno je zapamtiti da je uporaba valjka na mobilnom stoljeću zabranjena!

Pažnja: želite znati više detalja - a zatim pročitajte ovaj članak!

Pogledajte videozapis s kojeg ćete saznati više o ispravnom radu valjka:

Prema ovoj shemi, bolje je provesti postupak. Iz razloga što ova tehnologija pomaže u ravnomjernoj distribuciji protoka krvi kroz lice.

Korak 5: Nakon tretmana

Na kraju postupka, na tretiranu površinu treba nanijeti ovlaživač ili masku kako bi se koža smirila.

Nakon sjednice, koža će izgledati crveno i natečeno, u ovom slučaju to je normalno. Također, želio bih spomenuti da ne smijete nanositi kozmetiku da sakrijete tragove mezorolera!

Korak 6: Dovršavanje i dezinfekcija uređaja

Nakon svih manipulacija s uređajem - mora se oprati i dezinficirati, kao što je opisano na početku uputa (vidi korak broj 1).

Zapamtite da je dermaroller vrlo osobni (individualni) uređaj i da je kolektivno zabranjeno koristiti ga!

Ako odaberete mezoroller za kućnu njegu kože, riješit ćete se mnogih problema: letargije, bora, tupa boja i drugih oštećenja kože. No, dajući prednost takvim postupcima, ne zaboravite prvo se posavjetovati sa stručnjakom.

Mesoscooter - ljepota i mladi bez žrtava

Mezoroller (drugo ime dermaroller) je doista inovativan izum u području kozmetologije. Prije nekoliko godina nitko nikada nije čuo tu riječ, a danas je poznata u gotovo svakoj drugoj ženi. Opisati predmet je jednostavan, to je rotirajući valjak, prekriven brojnim sitnim iglicama pričvršćenim na bazu. Radi lakšeg korištenja valjak je opremljen ručkom. Mnoštvo dermarolera određeno je brojem igala, njihovom dužinom i širinom samog valjka. Raznolikost tipova instrumenata povezana je s širokim rasponom primjene mezorolera za njegu tijela.

Kako funkcionira mezoroler?

Glavna funkcija mezorolera je ubod ili probijanje kože, što osigurava bržu isporuku ljekovitih pripravaka u stanice derma, koje su potrebne za njegu kože lica i drugih dijelova tijela. Osim toga, djelovanje igala i lijekova pridonosi aktivaciji metaboličkih procesa u koži, što, prema ocjenama kozmetologa, omogućuje da se sami riješite problema na koži kod kuće.

Imajući učinak šivanja na kožu, mezokuler potiče mikrocirkulaciju u njemu, vraća oslabljena vlakna vezivnog tkiva koja sadrže kolagen i elastin. Kucanje različitih stupnjeva iritira stanice dermisa, aktivirajući njihovu aktivnost. Dakle, uređaj inicira unutarnji proces stvaranja novog kolagena.

Utjecaj na kožu lica, "bodljikav" valjak pruža lifting učinak, započinjući program prirodnog pomlađivanja. Mezoterapija podrazumijeva upotrebu terapeutskih i kozmetičkih koktela, korištenje dermalnog skutera povećava učinak ovih lijekova nekoliko puta.

Kvaliteta i duljina igala je važna točka pri odabiru scroller-a

Mezokalerne igle variraju po kvaliteti i duljini. Najčešće su to čelik ili titan. Postoje varijante kožnih skutera s iglama od metalnih legura - čelik sa srebrom ili čelikom sa zlatom. Legure s plemenitim metalima nemaju posebnih prednosti. Jedina dodatna prednost je ta što služe mnogo dulje od valjaka s običnim iglama od čelika.

Dužina igala, u pravilu, varira od 0,2 milimetra do 3,0 milimetra. Donja tablica prikazuje veličine igala koje se preporučuju za uporabu u određenom postupku.

Maksimalan broj tankih igala na valjkastom valjku može doseći 1080. Uređaj ove vrste koristi se samo za liječenje kože na tijelu.

Ako na valjku uređaja ima 192-200 igala, ovaj mezosoot se koristi za kožu u području oko očiju, kao i za kožu glave (za poticanje rasta kose).

Univerzalna opcija je mezoroler za lice - sa 540 igala. Može se koristiti za postupke koji uključuju njegu kože vrata i dekoltea, oko očiju (s velikim oprezom!) I neke druge dijelove tijela. Drugim riječima, ovaj je uređaj prikladan za gotovo sva problemska područja koja zahtijevaju mezoterapiju.

Kako koristiti mezorolom kod kuće?

Zbog dostupnosti takvog alata kao što je mezohladnjak za lice, izvođenje ručne mezoterapije ne zahtijeva prisustvo profesionalnog kozmetičara i prisutnost posebno opremljenog kabineta. Danas se uređaj može naručiti u bilo kojoj online trgovini, a postupak plitkog mezorolera može se obaviti kod kuće.

Upute za uporabu su jednostavne:

 • dezinficirajte alkoholom, votkom ili dermaloler iglom za klorheksidin;
 • očistiti kožu lica pranjem lica toplom vodom i sapunom, a zatim ga dezinficirati klorheksidinom;
 • nanosi se ravnomjerno na kozmetički koktel;

Upozorenje! Postupak koristi samo posebne kozmetičke preparate namijenjene mezoterapiji.

 • pomaknite mezorolom na kožu u određenim smjerovima (vodoravno, okomito i dijagonalno) 5-7 minuta. Tijekom obrade svakog dijela kože lica, valjak se treba kotrljati 5 puta u svim smjerovima;
 • izvesti laganu masažu;
 • ponovno stavite kozmetiku na kožu;
 • možete staviti hranjivu masku;
 • nanesite kremu za sunčanje;
 • dezinficirati igle mezorolera, temeljito osušiti i sakriti u kutiji.

6 pravila za sigurnu uporabu dermorolera

Nakon što ste se odlučili za veličinu igala čarobnog uređaja i nakon što ste konačno napravili kupnju, ne žurite pokušati s mezorollerom. Postoje neke mjere opreza koje pomažu izbjeći pogreške u korištenju dermalnog skutera kod kuće, što može dovesti do neugodnih posljedica i štete zdravlju. Prije uporabe uređaja zapamtite sljedeća pravila.

Dakle, pravilo broj 1. Kada provodite "domaću" mezoterapiju, ne možete koristiti eterična ulja i konvencionalne kreme, često sadrže konzervanse, parfeme ili boje. Ovi lijekovi su dizajnirani za interakciju s gornjim slojem kože, stoga imaju poseban kemijski sastav. Intenzivno prodiranje ovih komponenti u kožu može izazvati negativnu reakciju organizma (alergije, iritacije, ekcemi, itd.). Osim toga, kozmetičke kreme su daleko od sterilne, što može uzrokovati razvoj mikrobnih infekcija.

Pravilo broj 2. Uvijek zapamtite, dermaroller - predmet strogo osobne uporabe. Čak i uz mogućnost temeljite dezinfekcije uređaja, ona, kao i četkica za zube, ručnik i druge slične stvari, ne smiju se davati za privremeno korištenje u pogrešne ruke.

Pravilo broj 3. Tečaj mezoterapije treba biti najmanje 10 postupaka u razmaku od 4-7 dana. Ponekad, da bi se postigao maksimalni učinak, neki predstavnici lijepe drže sjednice svaka 2 dana ili još gore - svakodnevno. To sprječava kožu od odmora i može dovesti do neželjenih rezultata.

Pravilo broj 4. Promatrajte učestalost korištenja dermorolera. Godinu dana može se provesti ne više od 2 slijeda, inače će se prirodni procesi obnavljanja u dermisu usporiti, a koža će početi, kako kažu, "lijeni".

Pravilo br. 5. Dermaroller je potrebno kotrljati preko kože s plitkom mezoterapijom kod kuće bez jakog pritiska kako se koža ne bi oštetila i izbjegla pojava krvi. U ovom slučaju, jači nije bolji.

Pravilo br. 6. Prilikom dezinfekcije instrumenta, izbjegavajte dodirivanje igala protiv zidova posude s sredstvom za dezinfekciju kako ih ne bi zatupili.

Kada koristite mezoroller je kontraindicirana

Treba napomenuti da kozmetički uređaj, nažalost, nije namijenjen širokom krugu korisnika. U prisutnosti jedne od dolje navedenih kontraindikacija, bolje je da se suzdržite od postupka dermoroler.

Kontraindikacije lokalnog karaktera:

 • Prisutnost nevusa (molova) - ravna, u obliku pigmentnih mrlja i konveksna. Zabranjeno je ozljeđivanje tih formacija mezorollerom - to može izazvati razvoj malignih tumora. Bilo koji drugi tumori kože također ne podliježu liječenju.
 • Prisutnost zaraznih žarišta na radnoj površini (folikulitis, ostiofollikulitov, kuhanje, itd.) - uporaba mezorolera u ovom slučaju prepuna je širenja infekcije.
 • Manifestacije nekih kožnih bolesti (akne u razdoblju pogoršanja, psorijaza, ekcem, rosacea, lichen planus, itd.).
 • Prisutnost ponavljajućeg herpesa - igla traumatizira problematično područje kože, može uzrokovati pogoršanje bolesti.
 • Keloidni ožiljci - rast igala iglom uzrokuje samo njihov rast.

Kontraindikacije se ne odnose na ožiljke drugih vrsta!

 • Kuperoz (telangiektazija) - dopušteno je koristiti samo mezoroltere opremljene najkraćim iglama - 0,2-0,3 mm. Ako tijekom postupka čak i oni oštete kapilare, uređaj treba odmah zaustaviti.
 • Povreda integriteta kože - opekline, duboke ogrebotine, ogrebotine, otvorene rane, razne upalne pojave.
 • Zabranjeno je liječiti crveni rub usana, osjetljivu kožu kapaka, areolu dojke i sluznicu.

Opće kontraindikacije:

 • trudnoća;
 • zarazne bolesti u akutnoj fazi, groznica;
 • dijabetes melitus;
 • kronične infekcije u akutnoj fazi;
 • poremećaji krvarenja (hemofilija);
 • terapija antikoagulansima i / ili disagregantima;
 • fotosenzibilizirajuća terapija;
 • uzimanje kortikosteroida (u velikim dozama);
 • alkoholizam;
 • maligne neoplazme;
 • onkološke bolesti;
 • epilepsije;
 • autoimune bolesti;
 • bolesti kardiovaskularnog sustava (hipertenzija);
 • osjetljivost na stvaranje keloida;
 • individualnu netoleranciju (moguće alergijske reakcije) na komponente upotrijebljenih lijekova.

Mesoscooler kod kuće: upute za uporabu

Oni koji odluče kupiti mezoroller moraju razumjeti: rezultat ovisi o njegovoj ispravnoj uporabi. Ako ste u potrazi za savršenim uređajem za ljepotu, pročitajte o načinima korištenja prije nego otvorite upute za uređaj koji ste kupili. Odjednom odlučite da je lakše prošetati do salona?

Što je to?

Mesoscooter (dermaroller) - kozmetički uređaj koji se sastoji od plastične drške i pokretnog valjka s tankim iglama. Oni stvaraju mikropokole u koži, potičući obnovu prirodnih procesa u njoj i poboljšavajući prodiranje sredstava za njegu.

Kućni mezoroller se može koristiti kod kuće, ali potreban je nježan instrument koji ne šteti. Faze postupka se ne razlikuju od uvjeta u kozmetičkom salonu. Vi samo trebate vježbati kako bi naučili kako podesiti stupanj pritiska i odrediti pravo vrijeme za obradu svake zone.

Nakon postupka pojavljuju se sljedeće promjene:

 1. Povećava se sinteza kolagena i elastina - vlakna odgovorna za elastičnost kože. S dobi i pod utjecajem štetnih čimbenika, njihova proizvodnja je smanjena. Rezultat je nezdrava boja lica ili tijela s bora, strija i celulita.
 2. Poboljšana lokalna cirkulacija. Lice i tijelo ponovno dobivaju prirodnu nijansu, hranjive tvari se dovode do stanica bez prekida.
 3. Stanice se aktivno regeneriraju. S godinama, proces njihovog ažuriranja usporava, a potrebno je dati im "punjenje".
 4. Poboljšava metabolizam u stanicama. Korisne komponente se bolje apsorbiraju, a štetne se brže uklanjaju.

Mesoscaler se koristi s kozmetikom. Prvo se nanose na kožu, a zatim prelaze preko valjka s iglama. To ostaje microprokolov, koji su odgođeni u 1,5-2 sati. Ovo vrijeme je dovoljno da aktivne tvari prodru ispod gornjih slojeva. Ako se primijeni, kao i obično, apsorbira se samo 3% korisnih komponenti, ali u kombinaciji s dermarolera, pokazatelj se povećava na 85%.

Indikacije za uporabu

Mesoscooter se koristi za borbu protiv dermatoloških problema na licu i tijelu. Postupak ispunjava sljedeće nedostatke:

 • labava koža koja je počela stariti;
 • nezdravi ten;
 • oponašanje i starenje bora;
 • poslije akne (mrlje i ožiljci nakon akni);
 • povećane pore i povećana proizvodnja sebuma;
 • efekt narančine kore;
 • poremećaji pigmentacije;
 • ožiljaka;
 • Strije (strija);
 • celulita;
 • vrećice, modrice pod očima;
 • "Vrane noge";
 • gubitak kose i stanjivanje.
Kod kuće se nećete moći riješiti ozbiljnih problema, kao što su duboke bore ili ožiljci. Stvar nije čak ni sposobnost da se rukuje s mezoroller, ali duljina igle. Za kućnu mezoterapiju prikladne su samo kratke, a ne mogu prodrijeti u dublje slojeve kože.

kontraindikacije

Tijekom zahvata koža je oštećena, što znači da dermaroler može pogoršati određene uvjete. Ne može se koristiti u sljedećim slučajevima:

 • trudnoća i dojenje;
 • dijabetes melitus;
 • akutno propuštanje herpesa;
 • dermatološki osip (akne, alergije);
 • onkološke bolesti;
 • rodno obilježje i drugo izlaganje izloženosti;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • akutna infekcija;
 • autoimune bolesti;
 • pogoršanje kroničnih patologija;
 • epilepsije;
 • alkoholizam;
 • bilo kakva nezaražena oštećenja u području utjecaja;
 • hemofilija.

Prije izvođenja mezoterapije bolje je konzultirati se s kozmetičarkom. On će provjeriti ograničenja i odabrati lijek koji neće izazvati nuspojave. Kompozicije koje se koriste tijekom kućne mezoterapije također imaju kontraindikacije. Ako ih ne uzmete u obzir, možete pogoršati problem.

Vrste uređaja

Dermaroleri su domaći (duljina igle 0,15-0,5 mm), kozmetički (0,5-1 mm) i medicinski (1-2,5 mm). Sve se prodaju u javnoj domeni, ali posljednje dvije vrste mogu koristiti samo kozmetičari.

Obično proizvođač piše na pakiranju ono što je mezoroller namijenjen za lice ili tijelo. Ako ne možete pronaći takav natpis, vrijedi razmotriti sljedeće pokazatelje:

 1. Igle duljine 0,15-0,2 mm koriste se za područje oko očiju i vrlo osjetljivu kožu lica.
 2. Za obradu lica u potpunosti se bira valjak za izradu rupa do dubine od 0,3-0,5 mm. Igle od 0,3 mm neće oštetiti područje oko očiju ako nisu jako osjetljive.
 3. Mezoroller s iglama od 0,5-1 mm koristi se za liječenje vlasišta.
 4. Iglice duljine 1-1,5 mm obrade prsa.
 5. Za mezoterapiju kukova pogodan je valjkasti valjak, koji pravi bušenje na dubini od 1,5-2 mm.

Za lice se koristi mezoskaler s 35-540 iglama. Ako ih ima više, to znači da je instrument namijenjen za mezoterapiju tijela. Ne moraju se brojati - proizvođač navodi količinu na pakiranju.

Možete odrediti opseg i izgled dermarollera - tanki valjci obrađuju lice, široko tijelo.

Uređaji se razlikuju po materijalu. Mesoscooteri s plastičnim iglama - najjeftiniji, kratkotrajni i agresivni. Djeluju grubo i ne primjenjuju se na lice. Igle od čelika ili medicinske legure otpornije su, ali su dovoljne samo za 10 sesija. Najpouzdaniji dermaroller od titana. Dovoljni su za šest mjeseci redovite uporabe 2-3 puta tjedno.

Neki proizvođači pokrivaju igle plemenitim metalima - zlato, srebro, platinu. Oni ne utječu na rezultate postupka i vijek trajanja alata, ali smanjuju rizik od nuspojava.

Poseban tip mezorolera - s izlaganjem fotona. Postupak s njihovom primjenom kombinira mikro punku i svjetlosnu terapiju. Povećava se učinkovitost uklanjanja dermatoloških problema i gubitka kose.

pripravci

Učinak nakon nanošenja dermarolera je isti kao i nakon masaže - poboljšava se boja kože, lagano raste elastičnost. Da biste se nosili s određenim problemom, morate dodati kozmetičke efekte.

Za kućnu uporabu možete kupiti proizvode za njegu od kozmetologa. Podijeljeni su u 2 skupine - koncentrati (sirutka) i kokteli. Prva skupina lijekova temelji se na djelovanju jedne tvari, a sastavi drugog mogu uključivati ​​i do 50 komponenti koje nadopunjuju djelovanje drugih.

Popularni su sljedeći serumi:

 • hijaluronska kiselina - vlaži, uklanja fine bore, daje blagi lifting učinak, sprječava pad tkiva;
 • vitamin C (askorbinska kiselina) - posvjetljuje, bori se za hiperpigmentaciju;
 • elastin i kolagenski hidrolizat - povećavaju elastičnost, smanjuju dubinu bora;
 • ekstrakt aloe vere - vlaži, uklanja upale, male bubuljice;
 • ekstrakt kamilice - normalizira stanje problematične kože nakon akni ili alergija;
 • Ekstrakt artičoke - smanjuje natečenost, eliminira celulit.

Kokteli sadrže nekoliko komponenti u nižoj koncentraciji, pa je njihov učinak manje izražen. Ali mogu istovremeno djelovati na nekoliko problema. Često se sastojci sastoje od hijaluronske kiseline i 2-3 dodatna sastojka, kao što su peptidi ili biljni ekstrakti.

U ljekarni možete kupiti gotove lijekove. Obično se sastoje od biljnih komponenti - zelenog čaja, ginkgo biloba, ekstrakta crvenog grožđa. Dodaju se aminokiseline, vitamini ili hijaluronska kiselina.

Obični farmaceutski gelovi, kreme i masti mogu se koristiti u kombinaciji s mezorollerom samo nakon odobrenja kozmetologa. Većina proizvoda namijenjena je samo za površinsku primjenu, a nuspojave su moguće ako padnu u duboke slojeve kože. Da biste ih zaštitili, morate pokazati sastav liječnika.

Za dermaroller je potrebno kupiti dodatna sredstva. Ako koristite valjak s iglama dužim od 1 mm za svoje tijelo, potrebna vam je lokalna anestezija, na primjer Emla krema. Za uklanjanje šminke i dezinfekcije trebat će tonik i antiseptik. Nakon zahvata nanosi se hranjiva krema ili umirujuća maska, a ljeti se također koristi krema za sunčanje. Prije svakog tretmana mezoroler treba liječiti lijekom koji ubija bakterije, primjerice Bacillol ili QuickDes.

Faze postupka

Temeljna priprema za mezoterapiju kod mezorolera kod kuće nije potrebna. Potrebno je samo posavjetovati se s kozmetičarkom kako bi on mogao odrediti može li se tehnika primijeniti. On će mu savjetovati pravi uređaj i lijekove.

Prije svakog postupka potrebno je dezinficirati dermalni valjak. U tu svrhu, klorheksidin, Miramistin, 3% vodikov peroksid ili 75% alkohol. Valjak treba u potpunosti umočiti u otopinu i ostaviti 10-15 minuta. Tada se alat mora postaviti tako da bude potpuno suh, ne dodirujući druge površine.

U ovom trenutku možete napraviti pripremu kože. Treba je očistiti od kozmetike, odmašćiti tonikom i dezinficirati, na primjer, Miramistinom 0,05%. Kada se valjak osuši, sredstvo za njegu se nanosi na lice ili tijelo, a zatim se provodi nekoliko puta s mezorollom u svakoj zoni tretirane površine.

Ako se koristi uređaj s iglama većim od 1 mm, potrebno je nanijeti Emla anestetičku kremu 20 minuta prije zahvata.

Prilikom liječenja lica najprije trebate proći kroz dermaroler na čelu, a zatim otići do prostora, obraza, brade, nazolabijskog trokuta i područja oko očiju. Kretanje treba biti glatko, bez pritiska.

Za vožnju valjka preko lica potrebno je u tri smjera: prvo, koso, zatim okomito i vodoravno. Možete proučiti shemu masažnih linija kako biste pravilno upravljali valjkom. Problem područja gdje je koža dovoljno gusta može se liječiti 2 puta.

U prosjeku, sesija traje pola sata. Nakon završetka potrebno je nanijeti umirujuću ili hladnu kremu na kožu. U sljedećih nekoliko dana prije izlaska morate koristiti kremu za sunčanje. Između sesija možete nanositi hranjive maske na lice.

Trajanje tečaja

Obično kozmetičari preporučuju 1 sesiju svakih 7-10 dana. Ako koža nije previše osjetljiva, možete se dogovoriti za 2-3 postupka tjedno nakon savjetovanja s liječnikom. Ne treba opet požuriti - ne može se svatko prečesto tretirati mezoterapijom, ali će rezultat korištenja dermarolera biti isti, bez obzira na interval između sesija.

U 1 tečaj može biti od 10 do 20 postupaka. Možete ga ponoviti s pauzom od šest mjeseci. Ako se mezoroller prečesto koristi u kombinaciji s pripravcima, koža će razviti ovisnost o njima. Sve tvari koje su mu potrebne će doći izvana, tako da će se njihova sinteza unutar tijela usporiti. Rezultat će biti nezdrav izgled lica ili tijela.

Dermaroller se može neprestano nanositi bez dodatnih sredstava samo kao masaža ili stimulirati regeneraciju stanica i proizvodnju kolagena.

Nuspojave

Nakon zahvata mogu postojati neke komplikacije koje mogu izazvati zastrašivanje. Uobičajene nuspojave koje ne predstavljaju prijetnju uključuju sljedeće:

 1. Crvenilo. To je ispravna reakcija kože na oštećenje. Može izgledati jarko crveno, ali za nekoliko sati proći će.
 2. Čvrstoća i suhoća. Zbog činjenice da su mikro punkcije uzrokovale povećanu regeneraciju kože, prvih nekoliko dana može se osjetiti lagani osjećaj pečenja kada se koža dotakne. Izgleda suviše suho i stisnuto, ali ovlaživač će sve popraviti.
 3. Bol. Ako je koža vrlo osjetljiva, čak i kratke igle kućnog dermarolera mogu izazvati nelagodu. Proći će kroz dan. Ako ga ne želite podnijeti, možete uzeti lagani analgetik.
 4. Svrab (nije povezan s alergijama). Njegov je izgled povezan s aktivnošću istih receptora koji su odgovorni za bol. Tijekom dana svrab će proći bez liječenja.

Nakon zahvata postoje ozbiljnije komplikacije:

 • infekcija zbog upotrebe nesterilnog instrumenta;
 • alergija na lijekove;
 • hematome zbog oštećenja krvnih žila;
 • pogoršanje herpesa uzrokovano kožnim lezijama;
 • promjene pigmentacije tijekom zanemarivanja kreme za sunčanje kada izlaze;
 • ožiljke i pečati.
Zarazne, virusne i alergijske bolesti treba uputiti liječniku - što prije to bolje. Hiperpigmentaciju i ožiljke može ispraviti samo kozmetičarka, koja se obično izvodi pomoću lasera. Farmaceutski pripravci rijetko potpuno otklanjaju problem.

Sigurnosne mjere

Postupak mezoterapije može se lako provesti kod kuće, bez posebnih vještina. Jedina moguća opasnost je prekomjerno probijanje kože. To nije samo bolno, nego također dovodi do neugodnih posljedica kao što su hematomi i ožiljci.

Prvo, bolje je prilagoditi se područjima s gustom kožom, na primjer, na čelu. Ne smijete pritiskati skuter - to neće imati bolji učinak. Područje oko očiju obrađuje se pažljivije od drugih. Za to koristite valjak s najkraćim i najrjeđim iglama.

Pravila skrbi

Život svakog mezorolera se ispisuje na ambalaži. Neki uređaji mogu izdržati do 10 postupaka, a ostali ostaju netaknuti šest mjeseci uz redovitu uporabu. Nemoguće je koristiti dermaroler duže vrijeme - igle postaju tupi i oštećuju kožu.

Izoštri ih, također, ne može. Ako alat nije u redu, morate ga baciti i kupiti novi. O tome je potrebno unaprijed se pobrinuti da se ne prekine tijek postupka.

Tijekom rada mezorolera moraju se poštivati ​​sljedeća pravila:

 1. Čuvajte ga samo u kutiji u kojoj je prodan.
 2. Tretirajte antiseptikom prije i nakon svakog postupka. Nakon nanošenja potrebno je isprati ostatke kozmetičkog proizvoda s valjka.
 3. Nemojte koristiti uređaj drugim ljudima, čak i rođacima.
 4. Kada se valjak dezinficira, igle se ne smiju naslanjati na zidove posude - to ih deformira.
 5. Nakon pada ili drugih mehaničkih oštećenja, dermaroller se ne može koristiti - igle se savijaju i oštećuju kožu.

Recenzije

Arina, 45, Kirov

"Prošao sam kroz salonsku mezoterapiju i koristio mezokuler kod kuće, tako da imam nešto za usporedbu. Nakon profesionalnih postupaka, koža se doista pomlađuje, a nakon nanošenja bodljikavog valjka napuhuje se i bubri. Neki ljudi očito vide ovaj efekt kao izglađivanje bora. ali shvatio da učinak ne može čekati - napušten. "

Dinara, 36 godina, Irkutsk

"Koristim dermaroler 2 godine, za to vrijeme sam promijenio 5 komada. Posebno mi se svidio jedan foton - kvaliteta je visoka. Jednom u 3 mjeseca organiziram 7-8 postupaka (3–3 puta tjedno), kupujem profesionalni serum s hijaluronkom. Kad je koža postala elastičnija, bore se više ne pojavljuju. "

Elena, 31 godina, Volzhsky

"Teško je naći kvalitetan mezoroler. Kupio sam rudnik za 1.500 rubalja, ali kvaliteta je definitivno kineska. Igle su bile potpuno tupi nakon 5. postupka. Međutim, koristio sam uređaj za tijelo, tako da je područje liječenja veliko. Nije bolno voziti valjke na nogama, nema krvi. onda su crvene i trenje na trapericama je neugodno. Općenito, postupak mi se svidio - koža je postala elastičnija, celulit je počeo nestajati, strije su postajale isprekidane, kao da su isprekidane.

Kako koristiti mesoscooler za lice kod kuće

Sve češće, umjesto skupih procedura pomlađivanja salona, ​​žene pribjegavaju domaćim tretmanima za lice. Mesoscooter (dermaroller) za lice je vrlo popularan kod lijepe polovice čovječanstva - to je mali rotirajući valjak s iglama koje djeluju na kožu i potiču procese pomlađivanja. Mesoscooter se koristi zajedno s koktelima za mezoterapiju, koji uključuju tvari potrebne za kožu.

Načelo mezorolera

Mezoroller se sastoji od dva dijela: ručke i igličastog valjka. Igle su izrađene od raznih legura, u njihovoj proizvodnji se koriste titan, kirurški čelik, zlato i srebro. Princip djelovanja dermarolera na kožu lica temelji se na djelovanju igala na akupunkturne točke - aktivne točke na tijelu, kada su izložene kojima se aktiviraju mnogi procesi u tijelu. Valjak igličastog lica može se nazvati jednim od akupunkturnih alata (refleksologija, akupunktura) - smjernice u kineskoj medicini, s kojima kineski liječnici liječe mnoge bolesti.

Iglice mezorolera ostavljaju sitne pukotine na površini kože, kroz koje u dermis ulaze hranjive tvari iz mezokoktejlija. Nakon toga u površinskom sloju kože nastaju sljedeće promjene:

 • Povećana lokalna cirkulacija krvi.
 • Stanice dobivaju dobru prehranu.
 • Poboljšava respiratornu funkciju stanica.
 • Ubrzava metabolizam.
 • Otrovne tvari se uklanjaju s kože.
 • Rast novih stanica se ubrzava.
 • Stimulirana sinteza kolagena i elastina.
 • Proces obnove kože događa se velikom brzinom.

Ako redovito koristite mesoscaler za lice kod kuće, možete postići sljedeće rezultate:

 • Povećava elastičnost kože.
 • Formira se ispravan oblik lica.
 • Laksnost kože nestaje, fine bore su izglađene.
 • Koža dobiva zdravu boju, na licu se pojavljuje rumenilo.
 • Postanite nevidljivi ožiljci nakon akni.
 • Povećane pore su sužene.
 • Izliječena mikroskopska oštećenja epidermisa, uzrokovana suhoćom i pilingom.
 • Pigmentne mrlje i pjege su blago osvijetljene.

Vrste valjaka za lice

Kozmetičari razlikuju nekoliko vrsta valjaka za lice, ovisno o promjeru igala. Prije nego što odaberete mezoroler za kućnu uporabu, morate se upoznati s tim informacijama kako ne biste naštetili vašem licu.

Postoje tri vrste dermarolera:

 1. Početna - opremljena iglama duljine 0,15-0,5 mm. Korištenje takvih valjaka je sigurno za zdravu kožu, jer uklanja rizik od ozljeda i ozbiljnih oštećenja epidermisa. Home skuteri pokazuju visoku učinkovitost u slučajevima kada je potrebno riješiti se prvih bora, početak starenja kože lica, mali defekti (nepravilnosti, tragovi akni). Adaptacije ovog tipa koriste se i za mezoterapiju vlasišta i drugih dijelova tijela.
 2. Kozmetički - valjci ovog tipa imaju igle dužine 0,5–1,0 mm. Ne preporuča se uporaba takvih uređaja, jer postoji visoki rizik od oštećenja kože. Kozmetički valjak se koristi u kozmetičkim salonima kako bi se uklonili srednje bore, ožiljci i mjesta hiperpigmentacije.
 3. Medicinski - duljina igala ovih valjaka dostiže 2,5 mm. Dugačke igle stvaraju duboke pukotine u koži, a tijekom postupka pacijenti doživljavaju jaku bol; stoga se mezoterapija s medicinskim dermarolerima provodi pomoću lokalne anestezije. Rezultat primjene je uklanjanje dubokih bora i ožiljaka na licu i tijelu, kao i ljuštenja celulita na nogama i trbuhu.

Kriteriji odabira dermarolera

Učinkovitost kućnog pomlađivanja ovisi o kvaliteti mezorolera, pa se pri odabiru valjka pozornost posvećuje takvim trenucima:

 • Duljina igle - za samostalno obavljanje mezoterapije kupite valjke duljine igle ne veće od 0,5 mm. Ako se planira izlaganje kapaka, igle bi trebale biti dugačke 0,15 mm.
 • Broj igala - valjci za lice trebaju imati od 40 do 550 igala, uređaji s drugim parametrima namijenjeni su drugim područjima tijela.
 • Proizvodnja materijala - igle mogu biti od plastike, ali to je najgori materijal. Ne podnosi tretman otopinama za dezinfekciju, mijenja strukturu kada dođe u kontakt s mezokokteilima, brzo se deformira. Najpraktičniji proizvodi od medicinskog čelika ili titana, ako ste alergični na metalne legure, bolje je kupiti uređaj sa srebrnim ili zlatnim iglama.
 • Dodatne funkcije - neki proizvođači dermarolera opremaju uređajima za elektroporaciju, galvanoterapiju i kromoterapiju. Takvi kombinirani uređaji povećavaju učinkovitost mezoterapije, poboljšavaju učinak protiv starenja i potpuno zamjenjuju procedure salona.

Indikacije i kontraindikacije za mezoterapiju lica

Prije provedbe mezoterapije kod kuće preporučljivo je konzultirati se s kozmetologom ili dermatologom. Obično se postupak propisuje ako postoje takve pritužbe:

 • Promjene stanja kože vezane uz dob: mlohavost, opuštanje, fine bore.
 • Dosadan ten.
 • Mali ožiljci i ožiljci.
 • Postacne.
 • Male bore u blizini očiju ("vrane noge").
 • Pigmentna mjesta.
 • Suhoća, ljuštenje epidermisa.
 • Povećane pore.
 • Česta upala.

No, uz velike koristi i djelotvornost mezoterapije, postoje takve kontraindikacije za njegovu provedbu:

 • Trudnoća.
 • Krtice na licu.
 • Proširenje potkožnih kapilara.
 • Onkološke bolesti.
 • Alergija na mezokokteilne komponente.
 • Mentalne abnormalnosti u pacijenta.
 • Pogoršanje upalnih procesa kože.
 • Oštećenje kože.
 • Herpes, gljivične i bakterijske lezije epidermisa.
 • Razdoblje akutnih zaraznih bolesti.

Provođenje postupka kod kuće

Korištenje mezorolera kod kuće nije teško, pa je postupak mezoterapije dostupan svima. Redoslijed njegova ponašanja: Indikacije

 • Prije uporabe valjak se dezinficira otopinom klorheksidina, 3% vodikovim peroksidom, medicinskim alkoholom ili votkom. Za ovaj uređaj 10 minuta uronite u otopinu antiseptika.
 • Koža lica čisti se od kozmetike i drugih nečistoća. Da biste to učinili, koristite bilo koji alat koji se obično koristi kod kuće za čišćenje kože.
 • Mezococtail se nanosi na suho lice.
 • Počnite tretirati lice valjkom, pomičući ga bez tlaka u okomitom i horizontalnom smjeru. Na svakom mjestu valjak treba proći oko pet puta. Ukupno vrijeme tretmana lica nije duže od sedam minuta.
 • Izvodi se nježna masaža lica vrhovima prstiju, mezokaktil se ponovno nanosi.
 • Valjak se čisti od ostataka mezopreparata.

Postupak se provodi jednom ili dvaput tjedno, ukupno trajanje mezoterapije - 6-10 sesija. Nakon nekoliko tečajeva preporučuje se kupnja novog dermarolera, budući da se oštrina igala postupno smanjuje, uređaj prestaje obavljati svoje funkcije.

Odmah nakon sjednice mezoterapije, ne možete izaći na otvoreno sunce, u mraz, ne možete se oprati nekoliko sati.

Nakon zahvata može se pojaviti crvenilo, lagano peckanje tretiranih područja, ali ti fenomeni brzo nestaju. Ako se mezoterapija izvodi nepravilno, mogu se razviti edemi, alergijske reakcije, modrice i ozbiljan svrbež. Ako se neželjeni učinci pojačaju, trebate potražiti liječničku pomoć.

Kako odabrati mezokokteyl

Odabrani su preparati za mezoterapiju, fokusirajući se na probleme kože lica. Sastav mezokokteyly često uključuje takve komponente:

 • Hijaluronska kiselina - potiče proizvodnju elastina, poboljšava elastičnost kože, vlaži, sprječava pojavu bora.
 • Aloe - intenzivno vlaži, smanjuje upalu, hrani kožu biološki aktivnim tvarima.
 • Askorbinska kiselina je antioksidans, posvjetljuje pigmentirana područja, poboljšava tonus kože, daje joj svježinu.
 • Ekstrakt kamilice - ima antibakterijsko i protuupalno djelovanje, ubrzava zacjeljivanje manjih ozljeda.
 • Vitamin B - stimulira metaboličke procese, smanjuje intenzitet alergijskih manifestacija, sprječava prerano starenje kože.
 • Vitamini A, E - antioksidansi, ubrzavaju oporavak oštećenih tkiva, potiču stvaranje novih stanica, sprječavaju suhoću epidermisa.
 • Elastin, kolagen - povećavaju elastičnost i elastičnost tkiva.
 • Dekspantenol - ubrzava procese regeneracije.
 • Glikolna kiselina - zahvaljujući tome izglađuju se bore, povećava se elastičnost kože, normalizira se funkcija žlijezda lojnica, posvjetljuju pigmentne mrlje.
 • Silicij, magnezij - stimuliraju metaboličke i restorativne procese u tkivima, štite stanice od slobodnih radikala.
 • Ekstrakt morskih algi - zasićuje stanice hranjivim tvarima, ima izraženi učinak pomlađivanja.
 • Ekstrakt zelenog čaja - poboljšava lokalnu cirkulaciju krvi, ublažava natečenost, daje koži blistav izgled.

Kozmetolog ili dermatolog pomaže samo u izboru pravog mezokokteila: samo stručnjak može procijeniti probleme kože lica, odabrati potrebnu pripremu.

Kupi sredstva za mezoterapiju može biti u ljekarni ili specijaliziranoj trgovini. Nemoguće je kombinirati nekoliko lijekova zajedno kako bi se poboljšao učinak protiv starenja. Komponente miješanja mogu uzrokovati alergijske reakcije, pogoršati stanje kože lica.

Mezoterapija s dermarollerom je odlična alternativa procedurama pomlađivanja salona, ​​uz pomoć valjka za iglu, lako možete vratiti kožu mladima, izgledati svježe i atraktivno u bilo kojoj dobi.

Mezoroller lica kod kuće: vrste, upute za uporabu, rezultati prije i poslije

Danas, među svim vrstama kozmetičkih naprava koje poboljšavaju stanje kože lica, mezoroller je dobio posebnu popularnost. Uz njega možete pažljivo oljuštiti i polirati epidermu.

Mezoroller je medicinski instrument velike kozmetičke vrijednosti. To je valjak s najfinijim iglama različitih materijala. Također možete pronaći drugo ime - dermaroller.

Kako funkcionira mezoroler?

Tijekom rotacije valjka, koža se probuši iglama. Kroz mikrorani u epidermisu ulazi se u alat koji je odabran za postupak. Mezosooter ima terapeutski učinak, poboljšava cirkulaciju krvi, aktivira metaboličke procese, obnavlja oslabljena tkiva.

Kozmetolozi kažu da takvo izlaganje pomaže u uklanjanju mnogih kožnih problema, čak i kod kuće. Ovaj postupak, između ostalog, stimulira proizvodnju vlastitog kolagena od strane epidermisa. Koža postaje elastičnija, male bore nestaju.

Korištenje mezoskalera za lice kod kuće pomaže u pokretanju procesa pomlađivanja. Ako, međutim, u kompleksu primijenite pravilno odabrane vitaminske formulacije, možete dobiti izraženiji i produljeniji učinak.

Tako mezoterapija pomaže postići sljedeće rezultate:

 • uklanjanje bora i slabosti kože;
 • uklanjanje akni, ožiljaka i ožiljaka;
 • smanjenje starosnih pjega;
 • zaštita od preranog starenja.

U svojim komentarima o mezoloristima od kuće do kože žene bilježe visoku učinkovitost uređaja u borbi za produljenje mladosti kože.

Vrste uređaja

Prilikom odabira alata treba prije svega obratiti pozornost na njegovu kvalitetu, debljinu i duljinu igala. Proizvođači nude širok raspon modela. Najčešće, igle mezoroller su izrađene od titana ili čelika, ali čak možete naći legure pomoću plemenitih metala. Jedina prednost imaju skuplji uređaji - oni imaju duži vijek trajanja.

Bez obzira na to koliko ste skupi uređaj, važno je znati kako koristiti mezoroller za lice. Ali prvo razmotrite vrste uređaja.

Duljina igle može biti od 0,2 do 3 mm. Izbor ovisi o problemu za koji će se alat koristiti:

 1. Kako bi se poboljšala učinkovitost kozmetike, izravnala boju kože i riješila se prvih znakova starenja, preporučuje se odabir mezorolera s duljinom igle od 0,2 do 0,3 mm.
 2. Koji je bolji kod kuće mesoscooler za lice koristiti? Igle od 0,5 mm prikladne su za iste svrhe kao i prethodne verzije, a koriste se i za uklanjanje strija i maraka.
 3. 0.75 mm - odlučite se boriti s "narančinom koricom". Ove igle su dobro dokazane u borbi protiv celulita prvog stupnja. Ponekad se koristi za lice.
 4. Postoje ružne bumps na koži? Uređaj s iglama od 1 do 3 mm pomoći će pri tome. Tijek postupaka olakšat će celulit u bilo kojoj fazi. Hranjive tvari odabranog koktela koža će apsorbirati što je više moguće.

Broj igala na valjku

Odabirom uređaja obratite pozornost na broj igala. Važno je razmotriti na kojem dijelu tijela će se izvoditi mezoterapija:

 • Od 190 do 200 - najbolja opcija za liječenje vlasišta i osjetljive kože oko očiju.
 • 540 iglica na mezoroleru lica - model je prikladan za vrat i vrat.
 • Za liječenje tijela koristi se valjak s 1800 iglama.

Kozmetolozi su uvjereni da se dobri rezultati mogu postići pomoću isključivo profesionalnog mezorolera za lice kod kuće s duljinom igle od 0,5 mm. Žene koje prakticiraju takvu terapiju primjećuju da učinak vrlo tankih igala možda nije tako izražen.

Značajke izbora materijala

Prije kupnje mezorolera, preporuča se da se upoznate s osobitostima materijala od kojeg su izrađene igle:

 1. Instrumenti od čelika trebali bi se koristiti samo za jedan tečaj - oko 10 sesija. Ove se igle brzo zatupljuju. Rijetko se koristi za liječenje kože lica.
 2. Najproračunskija opcija je plastični alat. Lako je oštetiti, a igle brzo postaju beskorisne. Može se koristiti u odsutnosti iritacije bilo gdje na tijelu.
 3. Titanium uređaji su najtrajniji i izdržljiviji. Oštrina igala može trajati 8 mjeseci ako se provodi jednom tjedno. Takvi su modeli pogodni za najosjetljivija područja.
 4. Najbolje mesoscalers za lice kod kuće su od dragog kamenja. Oni su hipoalergeni i koriste se čak i za vrlo tanku kožu s preosjetljivošću.

Upute za uporabu

Mesoscooter je dopustio ženama da provedu postupak pomlađivanja kod kuće. Da biste postigli dobre rezultate, morate naučiti pravila i redoslijed sesije. Razmislite o tome kako koristiti mesoscooler za lice:

 1. Dezinfekciju igala uređaja treba provesti prije postupka. Možete koristiti alkohol ili klorheksidin. Ulijte malu količinu odabrane tekućine u posudu i uronite je u nju 1-2 minute.
 2. Temeljito očistite kožu od svih vrsta nečistoća. Nakon gela ili pjene također koristite dezinfekcijsko sredstvo.
 3. Nanesite na kožu poseban kozmetički koktel. Preporučljivo je kupiti alat dizajniran za mezoterapiju.
 4. Uzmite uređaj u ruke. Uslovno podijelite lice na zone. Započnite obradu prve zakrpe. Kotrljajte valjak okomito, vodoravno i dijagonalno. Za svaku zonu treba održati 4-5 puta u svim smjerovima. Nema potrebe da stavljate previše pritiska na lice, pokreti trebaju biti lagani i uredni. Ne žuri. Nemojte oštro izvlačiti valjak s lica pri premještanju na novo područje.
 5. Neki stručnjaci savjetuju nakon mezorolera s podlošcima za prste da se nježna masaža kože bez istezanja.
 6. Nanesite umirujuće, hranjivo ili hidratantno sredstvo.
 7. Isperite mezoroler tekućom vodom, stavite ga u posudu s dezinfektorom. Nakon 2 minute izvadite ga, pustite da se osuši. Stavite slučaj. Stoga je neophodno obraditi mezoroler za lice prije i poslije postupka.
 8. Držite hranjivu masku na licu pola sata. Zatim uklonite ostatke proizvoda sa ubrusom i operite.

Žene na forumima o ljepoti često pišu recenzije o mezorolerima lica. Kod kuće, provedite ovaj postupak, mnoge dame.

Tajne učinkovite mezoterapije

Da biste poboljšali kožu lica, koristite mezoroller s oprezom, osobito kod kuće. Nema potrebe za žurbom za obnovom. Da biste postigli maksimalne moguće rezultate, trebate se upoznati s preporukama stručnjaka:

 1. Za postupak nemojte odabrati slučajne proizvode. Dajte prednost hranjivim koktelima koji su razvijeni posebno za dijeljenje s valjkom. Prirodne formulacije sadrže vitamine i minerale, nedostaju boje, sintetički mirisi i konzervansi.
 2. Nemojte dopustiti nikome da koristi vaš mezoroller. Ovaj uređaj smije koristiti samo jedna osoba, čak i nakon snažne dezinfekcije.
 3. Napravite pauze između postupaka, pustite kožu da se oporavi i opustite. Da biste postigli dobre rezultate, provedite najmanje 10 sesija, uzmite između svake pauze od 4 dana do tjedan dana. Mezoterapija se ne može obavljati svaki dan, može dati suprotan učinak.
 4. Kozmetolozi preporučuju najmanje dva tečaja godišnje. To će ne samo riješiti kozmetičke nedostatke, već i započeti proces samoregeneracije kože. Brojne fotografije i recenzije mezorolera lica govore o njihovoj visokoj učinkovitosti.
 5. Tijekom postupka nemojte snažno gurati uređaj na kožu. Znači, možeš je loše povrijediti.
 6. Pratite stanje igala, trebaju biti glatke i oštre. Ne dopustite da mezoroller padne. Čak i tijekom dezinfekcije, igle ne smiju dodirivati ​​posudu u kojoj se nalazi antibakterijsko sredstvo.

Nuspojave

U pravilu, postupak se dobro podnosi u uvjetima salona i održava se kod kuće. Valja napomenuti da je crvenilo kože normalna reakcija koja prolazi prilično brzo.

U rijetkim slučajevima, kada se koristi miješalica za lice za kućnu uporabu, mogu se pojaviti nuspojave. One uključuju sljedeće:

 • svrbež;
 • izgled otekline;
 • poremećaji srčanog ritma;
 • skokovi pokazatelja krvnog tlaka;
 • alergijski osip;
 • modrice i hematomi.

Bolnost zahvata ovisi o razini praga boli. U recenzijama o kući mesoscaler za lice žene, gotovo nikada ne ukazuju na prisutnost nelagode tijekom manipulacija.

Serumi protiv starenja i druga sredstva

Ako se odlučite za mesoteropiju, onda morate ispravno pristupiti pitanju odabira koktela. Regenerirajuće i pomlađujuće kompozicije omogućuju postizanje izrazitog anti-age učinka.

Dakle, kupili ste mezoroller za lice. Kućna upotreba ovog uređaja mora se kombinirati s jednim od sljedećih koktela:

 1. Hijaluronska kiselina niske molekularne mase. Ima hidratantni učinak, potiče procese regeneracije, ubrzava isporuku hranjivih tvari u stanice. Rezultat primjene - glatka koža s manje izraženim starosnim promjenama.
 2. Proizvodi kolagena. Pripravci povećavaju tonus i elastičnost tkiva. Kolagen ima regenerirajuća svojstva, ispunjava bore.
 3. Korištenje mezoskalera za lice s sokom aloe vere omogućuje brze pozitivne promjene u stanju kože. Ova prirodna tvar poznata je po snažnom protuupalnom djelovanju. Aloe savršeno vlaži i ubrzava procese regeneracije.
 4. Askorbinska kiselina čini kožu osvježenom i odmaranom. Vitamin C eliminira starosna mjesta, izjednačava tonus kože i neznatno posvjetljuje.
 5. Izvarak ljekarne kamilice - najbolji način za borbu protiv manifestacija alergija. Možete ga koristiti kao antiseptik.
 6. B vitamini pomažu eliminirati znakove upale na licu. Ove tvari poboljšavaju boju kože i povećavaju njezin tonus.
 7. Glikolna kiselina poboljšava proizvodnju vlastitog kolagena i normalizira žlijezde lojnice. Tvar umanjuje male strijke u dekolteu, a također eliminira plitke bore. Acid se bori s aknama i tragovima.
 8. Organski silicij će biti dobar način za vlasnike opuštene kože. Povećava elastičnost epidermisa i štiti od agresivnih učinaka slobodnih radikala.
 9. Mezoterapija lica s mezoskalatorom s antioksidantnim glutationom pomaže u obnavljanju rasta stanica i tkiva.
 10. Kompleks peptida s hijaluronom potiče aktivno oslobađanje kolagena od strane tkiva. Povećava gustoću i elastičnost kože, normalizira njen tonus.
 11. Kompleks spiruline i hijaluronske kiseline "briše" starosnu pigmentaciju, čini kožu svjetlijom, zgušnjava, poboljšava turgor. Također, sastav se koristi za borbu protiv strija i celulitne kore.
 12. Kompleks proteina i hijalurona smanjuje proširene pore, izglađuje nepravilnosti na koži, daje joj elastičnost.
 13. Losion s kolagenom smatra se profesionalnim alatom za poboljšanje elastičnosti kože. Uz to, možete poboljšati oblik lica, ukloniti male bore, izravnati reljef epidermisa.
 14. Lijekovi koji smanjuju pojavu rosacee, koriste se za vrlo osjetljivu, tanku kožu. Oni čine paukove vene manje vidljivima, poboljšavaju boju lica, čineći je prirodnijom i zdravijom.

Većina tih proizvoda može se kupiti u ljekarnama. Oni su također zastupljeni u specijaliziranim internetskim trgovinama.

Zašto je vrijedno raditi mezoterapiju?

Stvaranje valjka s iglama postalo je pravi napredak u modernoj kozmetologiji. Rezultati iz aplikacije mogu se vidjeti na fotografiji. U recenzijama o mezorolerima lica, stručnjaci i ljudi koji su sami probali uređaj tvrde da postupak ima mnoge prednosti:

 1. Vidljivi rezultati mogu se uočiti i nakon prve uporabe uređaja. Koža nakon nanošenja izgleda osvježena i pomlađena.
 2. Igle čine mikroskopske ubode koji ne nose opasnost za našu kožu. Tragovi iz mezorolera će nestati samo nekoliko sati nakon sesije. U rijetkim slučajevima mogu ostati vidljivi oko pet dana.
 3. Kozmetički uređaj nema destruktivan učinak na epidermu.
 4. Uređaj se razlikuje u dostupnosti. Proračunski modeli mogu se kupiti za samo 250 rubalja.
 5. Mezoroller je pogodan ne samo u primjeni, već iu skladištenju. Za sigurnu uporabu, prije i nakon zahvata treba tretirati posebnim antiseptikom. Držite uređaj u paketu kako ne biste oštetili igle.
 6. Većina ljudi prijavljuje bezbolne učinke valjaka na kožu, unatoč činjenici da se njegov piercing događa. Za preosjetljiv epidermis, lokalna primjena lakih anestetičkih lijekova je dopuštena.
 7. Mesoscooter se može koristiti za najosjetljivija područja, na primjer, za kožu oko očiju.
 8. Stručnjaci smatraju anti-aging sesije učinkovitom alternativom za piling ili čišćenje laserom. Masaža lica u kućanstvu će biti vaša omiljena procedura.

Vrhunski modeli

Sljedeći modeli mezorolera pokazali su se izvrsnim.

Beautykey uređaj je vaša domaća kozmetičarka. Njegove igle izrađene su od legure titana, premaz je izrađen od 14-karatnog zlata. Takav instrument u kontaktu s kožom ne oksidira. Dijamantsko oštrenje smanjuje traumu lica na minimum. Promjer igala je samo 0,09 mm, tako da se postupak odvija bez boli i nelagode. Dodatak je namijenjen za 200 sesija.

Proizvođač je izdao nekoliko modela s različitim brojem igala i njihovom širinom.

Cijena - od 1500 rubalja.

Mesoscooter Gold Skin Roller odnosi se na vrhunske alate. Izrađuje se pomoću medicinskog čelika. Tu je i zlatna presvlaka. Izbjegava alergijske reakcije. Uređaj mogu koristiti vlasnici vrlo osjetljive kože.

Super tanke iglice (0,25 mm) koničnog oblika prodiru u kožu dubokom masažom. Prema proizvođaču, učinkovitost mezoterapije s takvim alatom je 2 puta veća nego kod uobičajenih valjaka.

Cijena uređaja je oko 11.000 rubalja.

Kontraindikacije za uporabu dermarolera

Mezoterapija, kao i svaki drugi kozmetički učinak na kožu, ima brojne kontraindikacije. Razmotrite slučajeve u kojima se terapija mikroiglama mora napustiti:

 1. Prisutnost madeža. Ako na mjestu predviđenog liječenja ima formacija, strogo je zabranjeno utjecati na njih. Čak i najmanja oštećenja mogu izazvati onkologiju.
 2. Zarazne žarišta. Probijanje može uzrokovati širenje patogena.
 3. Oštećena područja tijela. Ne možete koristiti mezoroller, ako koža ima rane, ne-zacjeljene opekline, ogrebotine.
 4. Trudnoća.
 5. Šećerna bolest.
 6. Bolesti cirkulacijskog sustava.
 7. Onkologija.
 8. Epilepsija.
 9. Autoimuna patologija.
 10. Netolerancija na sastojke koktela.

Rezultati, fotografija prije i poslije

Na ženskim forumima možete vidjeti fotografije koje prikazuju stanje kože prije i nakon zahvata.

Djevojčice primjećuju da se u nedostatku kontraindikacija i uz uvažavanje tehnike izlaganja u najkraćem mogućem roku može dobiti zamjetno pomlađivanje lica. Mnogi predstavnici lijepog spola provode tečajeve postupka nekoliko godina i ne mogu uživati ​​u izvrsnim rezultatima.

Ako se odlučite za mezoterapiju kod kuće, ipak se prvo morate posavjetovati sa stručnjakom o prikladnosti postupka. Samo će kozmetolog moći procijeniti sve moguće rizike.

Također će vam reći koji su mezorolleri za lice najbolji danas, koji lijekovi se koriste za rješavanje vašeg problema. Valja napomenuti da kod kuće trebate stvoriti sterilnu okolinu za sesiju.